28.08.2023

28.08.2023

Noen ganger kan vår oppakning være tung å bære, spesielt i ulendt terreng. Da jeg for noen år siden gikk turen fra Lindesnes til Nordkapp, fikk jeg tid til å kjenne på det. Uten ett eneste «Lars Monsen-gen» i kroppen, var det rett og slett tungt å gå den turen. I mine tyngste stunder tenkte jeg om meg...

På min vei mot Chicago Marathon 8. oktober må alt gjøres riktig. Rolige langturer og intervaller er nøye planlagt på intensitet og lengde. Jeg føler meg i rute, men er det mere å hente? Hva med min løpsteknikk?

Jeg kom meg ikke lengre enn fra huset og bort til første bussholdeplass, så måtte jeg stoppe. Min Garmin-klokke viste at jeg hadde løpt 890 meter. Nakken var da så vond at jeg ikke var i stand til å vri på hodet. Med to måneder igjen til VM i Chicago, var dette dårlig nytt.

Jeg er «over the peak» når det gjelder antall kjangser for å sette personlige rekorder. Men, mulighetsvinduet er ikke helt lukket, for jeg gjør faktisk ørsmå fremskritt. Dersom jeg skal bli i stand til å forbedre meg på maratondistansen, må alt gjøres riktig i mitt treningsarbeid. «Hummer og kanariøkter» er det definitivt slutt med. Nå lever jeg i...

Onsdag den 19. juli sto det dobbelt terskel på treningsplanen. Jeg vet hva min terskelfart og terskelpuls skal være og hadde en god plan. Morgenøkta startet presis kl. 07.00, og jeg var fast bestemt på å holde farta i 4 x 8 minutter med 90 sekunders hvile mellom hvert drag. Beina mine var gode og møre etter helgens Monsterøkt +...

Det er en god stund siden jeg forsto det var på tide å holde fingrene fra rattet, for med eget regime ble ikke formen noe bedre og skadene dukket opp. I ca. to år har Sindre Buraas derfor vært min trener. Hans treningsfilosofi har endret min treningshverdag og jeg har aldri vært i bedre form. I en alder der jeg...

17.07.2023

På lørdagsmenyen sto det 4 x 5000m med 1 km flytfart. En slik økt gjennomfører jeg i et litt roligere tempo enn konkurransefarta i en maraton. Økta løp jeg på en lørdag, hvilket betyr at jeg allerede har ca.110 km i beina før jeg begynner å løpe. Vi var en dedikert gjeng som møttes på Marienlystbanen kl. 06.00 lørdag morgen....

Mange har spurt meg hvordan jeg greier å løpe 150-160 kilometer i uka uten å bli overtrent eller skadet. I det som følger skal jeg fortelle om den hemmelige suksessoppskriften min på min vei mot Chicago Marathon.